Nygårdens gårdbutik og frugtplantage

Løvdalens beskæftigelse samarbejder med to socialt ansvarlige virksomheder i Nykøbing Sjælland – den ene er Nygården, som er en stor gårdbutik med dyrehold og frugtplantage. Her kan borgere få beskæftigelse i en helt almindelig virksomhed, der fungerer på markedsvilkår, og hvor beskæftigelsen derfor minder om en hverdag på en hvilken som helst anden arbejdsplads i Danmark.

Nygårdens gårdbutik ligger få hundrede meter fra Nykøbing Sjællands midte. Her er der både en café og god mulighed for shopping af fine ting til hjemmet. Her holdes der også dyr, som børnene har mulighed for at møde, når de er færdige på legepladsen. Og når det er sæson, kan man enten plukke havens frugter eller møde julemanden.

Socialt ansvarlige virksomheder opnår stadig større anerkendelse for deres innovative bud på koblingen mellem erhvervsdrift og velfærdsopgaver. Det skyldes, at de skaber beskæftigelse og aktivering, kombineret med, at virksomheden drives på almindelige markedsvilkår. Det betyder, at virksomhederne er i stand til at koble erhvervsdriften med samfundsmæssige udfordringer. Det er unikt, fordi det giver mennesker med psykiske lidelser mulighed for at blive opkvalificeret og hjulpet til at få fodfæste på det ordinære arbejdsmarked.

Den anden socialt ansvarlige virksomhed, som Løvdalens beskæftigelse samarbejder med, er Hotel du Vest.

FØLG OS

© 2023 - Gran Recovery and Health

En del af Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health er en privat psykiatrisk koncern med næsten 40 års erfaring og mere end 350 medarbejdere fordelt på fem virksomheder. Hvert eneste år støtter vi flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.