En del af noget større

Den skarpe læser har nok opdaget det, selvom det indtil nu har været svært at se: Granhøjen og Skovhus Privathospital er faktisk en del af noget meget større og har været det i noget tid. Så selvom vi er begyndt at nævne det lidt hist og her, er det først nu, vi virkelig vifter med flaget: Vi er en del koncernen Gran Recovery and Health, som hvert år støtter flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.

På billedet ses det sted, hvor det hele startede. Det Gamle Kogeri var oprindeligt grundlæggerne Grete og Torstens hjem, hvor de boede med deres børn og to plejebørn. Efter det pædagogiske grundlag for Granøjen blev formuleret i 1989, blev det hyggelige hus rammerne for det første botilbud. 

I år tager Granhøjen – og dermed hele koncernen Gran Recovery and Health – fat på sit 38. år som en social- og psykiatrifaglig virksomhed. Det har været 38 år, som har udviklet og udvidet virksomheden fra at være én virksomhed med to medarbejdere, nemlig vores grundlæggere Grete og Torsten Mikkelsen, til i dag at have fem flagskibe, bl.a. Skovhus Privathospital der åbnede for 16 år siden, og en lang række indsatser herunder, som tilsammen har mere end 300 medarbejdere ansat.

En sådan udvidelse og udvikling kalder også på en jævnlig fornyelse af den interne organisering, så vi hele tiden har vores primære opgave i fokus; nemlig, at levere helheds- og recoveryorienteret bo-, beskæftigelses- og behandlingstilbud.

Det var baggrunden for, at vi i 2020 blev en samlet koncern, Gran Recovery and Health, og i samme proces startede det nu afsluttede generationsskifte, som betyder, at vi kan levere stabile indsatser mange år ud i fremtiden. At vi er blevet en samlet koncern betyder også, at vi i endnu højere grad kan koordinere og udvikle dynamiske samarbejder på tværs af koncernens virksomheder, og det giver både god mening og gode resultater for beboere, borgere og patienter, som vi er i kontakt med.