Socialt ansvarlige virksomheder

Løvdalens beskæftigelse samarbejder med to socialt ansvarlige virksomheder i Nykøbing Sjælland – et hotel med cafédrift og en stor gårdbutik med dyrehold og frugtplantage. Her kan borgere få beskæftigelse i en helt almindelig virksomhed, der fungerer på markedsvilkår, og hvor beskæftigelsen derfor minder om en hverdag på en hvilken som helst anden arbejdsplads i Danmark.

Hotel og café, gårdbutik og frugtplantage

Socialt ansvarlige virksomheder opnår stadig større anerkendelse for deres innovative bud på koblingen mellem erhvervsdrift og velfærdsopgaver. Det skyldes, at de skaber beskæftigelse og aktivering, kombineret med, at virksomheden drives på almindelige markedsvilkår. Det betyder, at virksomhederne er i stand til at koble erhvervsdriften med samfundsmæssige udfordringer. Det er unikt, fordi det giver mennesker med psykiske lidelser mulighed for at blive opkvalificeret og hjulpet til at få fodfæste på det ordinære arbejdsmarked.

De to socialt ansvarlige virksomheder, som Løvdalens beskæftigelse samarbejder med, er Hotel du Vest og Nygårdens gårdbutik.

Hotel du Vest – hotel og café midt i Nykøbing Sj.

Hotel du Vest ligger i hjertet af Nykøbing Sjælland og byder på fine cafélokaler, hvor der også er masser af plads til børnene.

Hotelværelserne er hyggeligt indrettet med udgang til gårdhaven, som er grøn og rolig, og hvor man også kan nyde sin mad eller kaffe og kage. Enkelte af de egenproducerede lækkerier sælges også på Nygården.

Nygårdens gårdbutik og frugtplantage

Nygårdens gårdbutik ligger få hundrede meter fra Nykøbing Sjællands midte. Her er der både en café og god mulighed for shopping af fine ting til hjemmet.

Her holdes der også dyr, som børnene har mulighed for at møde, når de er færdige på legepladsen. Og når det er sæson, kan man enten plukke havens frugter eller møde julemanden.

Beboere fra Granhøjens botilbud og borgere fra Løvdalens beskæftigelse indgår som en del af medarbejderstaben, hvor opgaver langsomt vokser i takt med den enkeltes udvikling og kompetencer. På den måde bliver den enkelte hele tiden udfordret på sit individuelle funktionsniveau og bedres både psykisk og socialt. Det er særligt denne vinkel, som er unik, fordi socialt ansvarlige virksomheder kan skabe disse særlige rammer kombineret med, at virksomhedens kunder også skal serviceres og altid kan føle sig velkomne.

Se hvordan alle indsatserne og koncernen hænger sammen i vores organisationsdiagram.

FØLG OS

© 2023 - Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health er en privat psykiatrisk koncern med næsten 40 års erfaring og mere end 400 medarbejdere fordelt på fem virksomheder. Hvert eneste år støtter vi flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.