Sund mad øger trivsel i beskæftigelsen

Løvdalen beskæftigelse har udviklet et projekt, der skal støtte flere borgere til at spise sund morgenmad og frokost. Bliv klogere på, hvad det går ud på, og hør Flemming, der har ført projektet ud i hverdagen, dele sine erfaringer og de første effekter af indsatsen her.

Flere beskæftigelsesindsatser får frokosten leveret fra Hotel du Vest, en socialt ansvarlig virksomhed der – lige som Løvdalen beskæftigelse – er en del af koncernen Gran Recovery and Health.  

I maj 2023 igangsatte Løvdalen beskæftigelse et nyt projekt – Sund mad og trivsel. Før blev morgenmaden serveret i botilbuddet, hvor den enkelte også havde mulighed for at smøre en madpakke. Med det nye projekt er frokosten rykket helt over i beskæftigelsen, og morgenmaden tilbydes nu både i botilbud og beskæftigelsen. Beskæftigelsen er en vigtig del af Gran Recovery and Healths helhedsorienterede indsats. Her støttes den enkelte borger bl.a. i at skabe sociale kontakter og få personlige succesoplevelser. Men kun hvis forudsætningerne for en god oplevelse er til stede, og her kommer projekt Sund mad og øget trivsel ind i billedet. Tanken bag projektet er nemlig – som projektnavnet også beretter – at sund mad er med til at øge trivslen, og det er ikke tilfældigt, at det er begge de to første måltider, der er fokuseret på.